Smart Vision Center

MACHINEVISION TECHNOLOGIE

Machine Vision is een oplossing die bestaat uit samenvoeging van industriële componenten. Het biedt de mogelijkheid om zonder menselijke handelingen te kunnen zien en beelden automatisch te verwerken. De componenten bestaan uit geavanceerde hardware en software producten. De integratie van deze componenten maken het mogelijk om inspectie en controle taken uit te voeren op geautomatiseerde wijze. Camera’s produceren de beelden en een onboardchip of computer voorzien van specifieke beeldverwerkingssoftware interpreteert en verwerkt deze beelden. Aansluitend worden de resultaten met behulp van vooraf ingestelde commando’s gebruikt om machines aan te sturen en eventueel alarmen te genereren. Machine Vision systemen zijn van strategisch belang voor de continuiteit van productie en kwaliteitsprocessen.

De inzet en toepassingsgebieden van smart vison technolgie kennen een sterke opmars. Door de jaren heen hebben fabrikanten van intelligente camera’s en software ontwikkelaars steeds meer de nadruk gelegd op gebruikersvriendelijkheid en heet gemak van integratie.

Alhoewel het steeds eenvoudiger wordt om vision technologie te integreren, is het niet voor iedereen weggelegd en bepalen vele factoren, waaronder die van de omgeving en omringende systemen, het succes.
Een succesvol vision project staat veelal met de nodige ervaring en kennis. Je moet nadenken over de juiste verlichting, het inregelen van de juiste parameters en de koppeling met externe communicatie protocollen. Tevens moet de gebruiker in staat zijn om het systeem up to date te houden en uitbreiden met toekomstige functies.

Bij Smart Vision Center zijn we elke dag met vision bezig. Klanten kunnen kiezen bij SVC voor turn-key oplossingen, inclusief de totale service en eindverantwoording, maar kunnen ook delen van een project aan ons uitbesteden. Wij bespreken de mate van samenwerken, uw verwachtingen en de mogelijkheden graag in een persoonlijk gesprek.

vision_diagram_4col

Bezoek ons lab met uw samples

Please contact us for the samples