Smart Vision Center

APPLICATIES

Proces- en kwaliteitscontrole

Het objectief en consistent beoordelen van producten is vaak niet mogelijk met mensen. Onze machine vision systemen worden vaak ingezet op die plekken waar productkwaliteit cruciaal is en tegelijkertijd een hoge mate van automatisering gewenst is.

Naast individuele productkwaliteit zetten onze klanten onze systemen vaak in om het proces te bewaken en de meetdata uit onze sensoren en camera’s realtime te vergelijken met gewenste referentiewaarden en zo processen voorafgaand aan de controle te parametiseren en bij te stellen.

Dergelijke loop van feedback kan zo volautomatisch terwijl de data ook nadien geanalyseerd kan worden. Uiteindelijk is continue kwaliteitsborging het doel van dit soort applicaties.

Cognex omniview vision systeem

Track & Trace
Naast productkwaliteit worden de gegevens over producten steeds belangrijker, zoals waar het zich bevindt, waaruit het bestaat en bijvoorbeeld productie data en houdbaarheid data.

Onze systemen ten behoeve van track & trace geven een directe feedback over deze data door het identificeren en interpreteren van codes aangebracht op producten zoals barcodes, QR codes, cijfers en letters als ook eigenschappen van het specifieke product.

Dit automatisch lezen en verwerken van data kan bij hoge snelheden en voor verschillende producten. Dit soort toepassingen dienen hun doel binnen alle sectoren waaronder logistiek, medical (serialisatie), automotive en agro & food.

Voorbeeld track & Trace met Mark-Imaje

Robotgeleiding
Flexibilisering van productieprocessen is een actueel onderwerp in de industrie. Door robots uit te rusten met onze smart vision oplossingen, of de data uit de systemen te koppelen aan robots, worden ze flexibeler. Smart vision geeft robots live beeld van de objecten die worden aangeboden of voorbij komen en vervolgens de coördinaten om ze te verwerken.

Daarnaast kunnen robots hiermee bijvoorbeeld volautomatisch tool wissels (wisselen van gereedschappen) uitvoeren zonder dat hiervoor geprogrammeerd hoeft te worden.

De toevoeging van vision leidt ertoe dat robotisering rendabel wordt voor kleinere en snel variërende productie series. Applicaties die wij leveren zijn bin-picken van ongesorteerde delen, pick & place, automatisch (de-)palletizeren en inpakken.

SVC vision applicatie met ABI FLEX DELTA

SVC vision applicatie met YASKAWA

Bezoek ons lab met uw samples

Please contact us for the samples